Vijf vragen met…social media redacteur Suzanna Knight

Als jonge tiener vertrekt Suzanna met haar ouders naar Kiev, de hoofdstad van Oekraïne. Ze maakt hier de Oranje Revolutie mee, neemt taxi’s zonder deuren in haar volgende woonplaats Damascus, en vertrekt vervolgens naar Canada om journalistiek te studeren. Sinds september is deze veelzijdige freelancer onze social media redacteur. Meet Suzanna!

Hoi Suzanna! Wat doe jij zoal in het dagelijks leven?

Ik werk als tweetalig freelance tekstschrijver en social media manager voor verschillende klanten, van uitgeverijen tot musea en diverse reclamebureaus. Ik studeerde internationale ontwikkelingssamenwerking en journalistiek in Canada, maar toen ik daar eenmaal klaar en aan het werk was dacht ik: nope, ik wil verder leren. Toen ben ik met de kunstacademie begonnen, en sinds mijn afstuderen in 2014 ben ik werkzaam als freelancer. Eerst voornamelijk als illustrator, nu vooral als tekstschrijver. Eigenlijk komen nu al mijn studies heel netjes samen- schrijven, concepten bedenken, en bij VideoAgency ook de combinatie van communiceren met beeld/video en tekst.  Helemaal full circle!

Aan je Instagram te zien ben je een beetje een plant lady. Hoe komt dat zo?

Ik werk sinds een paar jaar voor verschillende klanten uit de sierteeltsector, en dan heb je het plantenvirus zo te pakken! Het zijn hele leuke bedrijven om mee te werken. Van origine een vrij traditionele industrie, maar er gebeurt tegenwoordig zóveel tofs. Ze staan voor heel veel open, en dat is als creatieve tekstschrijver de perfecte basis om mee aan de slag te gaan.

VideoAgency is dan wel weer iets heel anders?

Absoluut, maar VideoAgency staat ook voor alles open. Er is hier veel ruimte voor creativiteit, ook met social media. VideoAgency produceert ontzettend veel en heel goed werk, en het is zonde als maar een handjevol mensen dat werk te zien krijgt. Ik zie mezelf een beetje als de verslaggever van het bedrijf, probeer zo veel en zo goed mogelijk ons verhaal te vertellen via social media, en ook met korte blogposts op de website.

Aan de reacties te zien gaat het steeds beter met onze social media kanalen. Wat is je geheim?

Ha, dat is er niet! Het is voor elk bedrijf anders, en je moet experimenteren om erachter te komen wat wel of juist niet werkt. Ik hou er niet van om gelijk vanaf dag 1 onhaalbare doelen te stellen a la ‘over 3 maanden hebben we 1000 likes erbij’. Begin eerst maar met experimenteren, nadenken over hoe je jouw social media op een creatieve manier in kan zetten. Zonder originele content kom je er niet zo snel meer, hoe groot je advertentiebudget ook is.  De digital natives van nu zijn veeleisend- we willen iets authentieks, iets origineels.

Kan je iets vertellen over jouw plannen voor onze social media?

Ik denk dat Instagram Stories heel veel potentie heeft voor een bedrijf als VideoAgency. Blogposts in de vorm van korte video’s of animaties zie ik ook wel voor me. VideoAgency is op veel vlakken een thought leader, maar (hoe pijnlijk dat ook voor mij als tekstschrijver is om toe te geven) men kijkt liever een filmpje dan dat ze een lange blogpost moeten lezen over een bepaald onderwerp. In mijn ideale wereld maken we elke week originele content specifiek voor social media!  

Updates overzicht