Sharing is Caring

Onze liefde voor video delen wij graag. Zeker aan aanstormend talent. Aankomend studenten van WDKA (Willem de Kooning Academie) worden door producer Manon Tsang en editor/animator Jurgen Oelen dan ook voorzien van alle ins en outs. De nu nog middelbare scholieren komen er op deze manier achter hoe het is om aan de slag te gaan na de opleiding Audio Visueel. Want ja, als je een opleiding moet kiezen wil je natuurlijk ook weten hoe je werkleven erna gaat uitzien. Niemand zit ten slotte te wachten op een saaie 9 tot 5 baan.

Het reilen en zeilen binnen een videoproductiebedrijf

En dat is bij VideoAgency zeker niet het geval. De scholieren worden meegenomen in het hele proces. Vanaf het moment van aanvraag voor een video tot de oplevering ervan. Ze horen van de hoed en de rand. Alles wat zij moeten weten, krijgen ze uit eerste hand te horen. Van idee in je hoofd tot creatie waar mensen blij van worden. Dat is ons vak en dat is wat we graag delen. De scholieren (en zelfs de begeleider) zijn op zijn zachts gezegd enthousiast. Er is zelfs iemand die graag nog een keer wil langskomen om een keer mee te lopen. Een mooier compliment kunnen wij niet krijgen. We hopen dan ook deze videomakers in de dop in de toekomst nog eens te verwelkomen.

Het doel van Jurgen deze dag: ‘Ik vind het leuk om de liefde voor ons vak te delen met toekomstige collega’s. Daarnaast probeer ik natuurlijk ook al een klein VideoAgency-zaadje te planten bij deze talenten.’Bekijk ook