AH HR Video Campagne
Non-lineair & Interactief

Serieus? Werkt dat die interactieve video. Jawel. denk ondermeer aan 52 x langere uitkijk tijd...

Samen ontwikkeld en een goede samenwerking. En kunnen samenwerken is echt een voorwaarde om een goede interactieve video campagne te maken. Zie hier een voorbeeld van een interactieve video bij AH To Go.

VideoAgency produceert nu een jaar of 7 voor Albert Heijn. Eerst corporate video’s maar we selecteerden ook de eerste vloggers voor Werken Bij Albert Heijn. Lang verhaal kort; Na een kennis sessie bij ons in de studio mogen wij een voorstel doen om een interactieve video campagne te ontwikkelen. Maar dat doen we niet alleen. De HR afdeling van Albert Heijn zorgt voor het contact met BlueBillyWig die zorgt voor de interactiviteit en voor de videoplayer.

Uit de eerste evaluatie wordt duidelijk dat samenwerken erg goed bevallen is. De samenwerking tussen dus drie partijen is dat. Een verhaal structuur bij interactieve video werkt namelijk anders.

De (in dit geval) client journey moet voorop staan en Ahold zelf heeft veel kennis op dit gebied; ze meten alles waardoor inhoudelijk de juiste keuzes kunnen worden gemaakt. Verder is de logische samenhang tussen de verhalen en onderwerpen heel belangrijk; anders gaat de doelgroep niet klikken op de juiste onderwerpen. En daar weet BlueBillyWig dan weer veel vanaf. Tenslotte is er het beeld, de scenario’s die geschreven moeten worden, de productie van de draaidagen, montage en alle social video’s opleveren.

Jawel dat is ‘ons ding’ en daar weten we veel vanaf. Logisch ook toch? Dat mag je van een videoagency verwachten.

Het resultaat is dat jongeren met interesse in werken bij Albert Heijn zelf een kijkje kunnen nemen achter de schermen. Zelf kijken wat en wanneer je dat wil. Je komt ook gelijk te weten wat je gaat verdienen en bij interesse kan je gelijk solliciteren.

Door onze kennis te combineren is deze interactieve HR campagne tot stand gekomen en daarom is samenwerking bij interactieve video dus nog veel belangrijker. Dank je wel Pascalle en Hill May. De eerste resultaten zijn (voor ons) verbijsterend. Denk bijvoorbeeld aan 52 x langer uitkijktijd. Binnenkort een update van de resultaten als er meer data beschikbaar is.Bekijk ook