uitleg animatie evenementen
Gemeente Rotterdam

Per jaar komen meer dan 2200 aanvragen voor kleinschalige evenementen bij de gemeente binnen. Zo’n 1.700 kleine evenementen vinden daadwerkelijk plaats. Vaak is er een vergunning nodig om een kleinschalig evenement te mogen organiseren, een zogenaamde A-evenementenvergunning.

Via www.rotterdam.nl/loket/vergunning-a-evenement kunnen mensen zo’n vergunning aanvragen. Er komt nogal wat kijken bij de aanvraag. Alle voorwaarden, regels, stukken die meegeleverd moeten worden, etc. staan op de webpagina vermeld. Maar bij elkaar is het een behoorlijke dosis aan schriftelijke informatie. Regelmatig worden aanvragen onvolledig of onjuist ingevuld. Deze aanvragen kunnen niet dan in behandeling worden genomen. Dit kost veel tijd en frustratie. Dat kan beter.

Om de informatievoorziening te verbeteren, wil gemeente Rotterdam een beknopte video laten ontwikkelen van maximaal 3 minuten. De video kan gezien worden als tutorial: hoe vraag je een A-evenementenvergunning aan?
Daarnaast is er een korte teaser van maximaal 5 seconden opgeleverd. De inhoud van deze teaser is gehaald uit de animatie.Bekijk ook