HR-video campagne Diakonessenhuis

Afdeling Cardiologie van het Diakonessenhuis Utrecht heeft een tekort aan verpleegkundigen. De opdracht: ‘Laat zien dat het Diakonessenhuis Utrecht en de afdeling Cardiologie in het bijzonder een aantrekkelijke werkgever is….’ Het uiteindelijke doel is om meer verpleegkundigen te laten solliciteren bij het Diakonessenhuis, om te beginnen bij de afdeling cardiologie.

Tactisch campagneplan

VideoAgency heeft Diakonessenhuis Utrecht geadviseerd over het verbeelden van een communicatieboodschap voor het werven van verpleegkundigen. Nadat de opdracht en doelstellingen waren geverifieerd en geconcretiseerd, werden de bestaande communicatie uitingen en de gewenste doelgroepen geanalyseerd. Aan de hand van deze resultaten werd een tactisch campagneplan geschreven (inclusief advies over de verspreiding van de opgeleverde video’s).

Aansprekende video content die past

Het advies van VideoAgency: maak aansprekende video content. Echte mensen in beeld die concrete en relevante zaken aankaarten. Laat zo de sterke punten van het Diakonessenhuis zien op een geloofwaardige rechttoe rechtaan manier, die bij het ziekenhuis past. De kernwaarden van Diakonessenhuis – dichtbij, kleinschalig, doorgroeimogelijkheden, betrokken en samen – dienden hierbij als leidraad.

Verzorging hele productie proces

VideoAgency produceerde op basis hiervan drie portret video’s plus de bijbehorende social media content en verzorgde hiervoor het gehele proces. Denk hierbij aan interviews met de verpleegkundigen, het schrijven van een script, het filmen zelf, de edit, het animeren van de vormgeving, de grading en het final afmixen van de stemmen en rechtenvrije muziek.

To be continued

De video’s zijn zo goed ontvangen binnen de ‘acute zorg’ groep in het ziekenhuis dat de afdeling Spoedeisende Hulp VideoAgency ook om hulp gevraagd heeft met betrekking tot HR video’s.