HR-videocampagne Diakonessenhuis

Een HR-videocampagne. Waarom? Nou, de afdeling Cardiologie van het Diakonessenhuis Utrecht heeft een tekort aan verpleegkundigen. Dus aan VideoAgency de opdracht om via video te laten zien dat Diakonessenhuis een aantrekkelijke werkgever is. Dit met als uiteindelijke doel is om meer verpleegkundigen te laten solliciteren. En om te beginnen bij de afdeling cardiologie.

Tactisch HR-videocampagne plan

VideoAgency heeft Diakonessenhuis Utrecht geadviseerd over het verbeelden van een communicatieboodschap voor het werven van verpleegkundigen. Nadat de opdracht en doelstellingen geconcretiseerd zijn, worden de bestaande uitingen geanalyseerd. Ook de gewenste doelgroepen worden doorgenomen. Aan de hand van deze resultaten wordt een tactisch campagneplan geschreven. Uiteraard inclusief advies over de verspreiding van de opgeleverde video’s.

Aansprekende video content die past

Het advies van VideoAgency: maak aansprekende videocontent. Echte mensen in beeld die concrete en relevante zaken aankaarten. Laat zo de sterke punten van het Diakonessenhuis zien. En dit op een geloofwaardige rechttoe rechtaan manier, die bij het ziekenhuis past. De kernwaarden van Diakonessenhuis dienen hierbij als leidraad. De kernwaarden zijn: dichtbij, kleinschalig, doorgroeimogelijkheden, betrokken en samen.

Verzorging hele productie proces

Op basis van deze kernwaarden heeft VideoAgency drie portret video’s geproduceerd. Ook heeft VideoAgency de bijbehorende social media content gemaakt. Daarbij is het gehele proces verzorgd. Bijvoorbeeld de interviews met de verpleegkundigen, het schrijven van een script en het filmen zelf.  Maar ook de edit, de vormgeving, het graden en het afmixen van de stemmen is gedaan. Zelfs de rechtenvrije muziek is verzorgd.

To be continued

De video’s zijn goed ontvangen binnen de ‘acute zorg’ groep in het ziekenhuis. Zo goed dat de afdeling Spoedeisende Hulp VideoAgency ook om hulp gevraagd heeft met betrekking tot HR video’s.Bekijk ook