Ken jij het best bewaarde geheim van Nederland?

De loonaangifteketen. Ofwel het samenwerkingsverband van de Belastingdienst, UWV, het CBS en vele andere publieke en private organisaties. Een vrij onbekende term terwijl de loonaangifteketen goed is voor 60% van de belastinginkomsten in ons land. Dat is meer dan 160 miljard per jaar! Zonder de loonaangifteketen zou ons kleine kikkerlandje er dus heel anders uitzien. En daarom wordt het ook wel het best bewaarde geheim van Nederland genoemd. Tijd om dat geheim bekend te maken onder een groter publiek. Daarom is bij de betrokken organisaties het idee ontstaan om een korte documentaire te maken. Aan VideoAgency de eer om dit te realiseren.

“In samenwerking met producer Anouk van der Stel van VideoAgency en regisseur Dirk Zekveld, is ons aanvankelijke idee verder uitgewerkt. Zo is een sfeervolle mini-documentaire tot stand gekomen waarin stap voor stap en op beeldende wijze de werking en het grote belang van de loonaangifteketen wordt onthuld,” aldus Menno Aardewijn van Loonaangifteketen.

In de documentaire gaat Filemon Wesselink op zoek naar het best bewaarde geheim van Nederland. Tijdens zijn reis ontmoet en spreekt hij medewerkers van de Belastingdienst, UWV en het CBS die hem verder helpen bij zijn zoektocht. Benieuwd? Check de docu hierboven! Meer weten over de loonaangifteketen? Klik dan hier.

 Bekijk ook