Live streamen, de tool voor engagement en verbinding

Involve me, and I learn. In 2020 hebben veel organisaties opnieuw moeten nadenken over  engagement en verbinding. En livestreams is daarbij een sterk instrument. Maar waarom juist een livestream?

In principe kan alles wat je met een live-event wil bereiken ook met een livestream realiseren. Engagement, beleving voor de kijker of het overbrengen van informatie, het is allemaal mogelijk. Opsplitsen in verschillende rooms, netwerken, interactie en een voorinschrijving? Ook dat kan.
Eigenlijk is een livestream old skool televisie maken. Inhoud + mooie beelden + verbinding = live stream en de kijker zit op afstand. Sterker nog; je weet precies wie er “in de zaal zit” en daardoor verzamel je ook nog eens waardevolle data!

livestream

Het afgelopen jaar heeft VideoAgency samen met onze opdrachtgevers live-uitzendingen gemaakt. Voor Havenbedrijf Rotterdam, vanaf de Euromast, vanuit diverse theaters, maar bijvoorbeeld ook bij PicNic op locatie. Vanuit een distributiecentrum; hoe live en hoe echt wil je het hebben? Een gesprek over logistiek terwijl vrachtwagens worden gelost en de kenmerkende elektrische wagentjes van PicNic geladen worden. En dan zijn die gekleurde wagentjes zeer fotogeniek als decor.

livestreamHet succes van een live stream is heel simpel. Die bepaal je zelf! Jij bent specialist van je eigen boodschap. Als videospecialist weten wij hoe we gevoel en informatie op een aansprekende manier moeten overbrengen. Succesvolle livestreams kenmerken zich dan ook door een goede samenwerking tussen VideoAgency en een opdrachtgever. Samen weet je meer en door onderling vertrouwen realiseren we keer op keer hoogwaardige producties.

 

Maar er is nog een bijkomend voordeel, want gemaakte videocontent is ook breder in te zetten. Denk aan content ter promotie van je merk of voor het bouwen aan jouw merkidentiteit. Met een kleine aanpassing zetten we jouw waardevolle content ook in op Facebook, Instagram, Linkedin of gewoon op jouw eigen Youtube kanaal. Een voorbeeld van een livestream van Logistiek010