Masterclass Daan Roosegaarde

Kunsthal Rotterdam presenteert een reeks masterclasses door bijzondere kunstenaars. Dit doen zij in samenwerking met de Willem de Kooning Academy. Om meer mensen de gelegenheid te geven om de masterclass te zien, is aan VideoAgency de eer om het op beeld vast te leggen. Zo ook de masterclass van Daan Roosegaarde. Dit wordt gedaan door een meercamera registratie. Hierdoor wordt ervoor gezorgd dat iedereen goed ziet wat er op het podium gebeurt. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om de masterclass terug te kijken. Tijdens deze masterclasses gaan de kunstenaars in op hun werk. Ook bespreken zij enkele portfolio’s van studenten.

Masterclass Daan Roosegaarde

Hierboven is de masterclass te zien met Daan Roosegaarde. Deze is ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘Actie <-> Reactie. 100 jaar kinetische kunst’. Het thema dat centraal staat is ‘Van shit naar schoonheid’. Ofwel: hoe kun je invloed hebben op je omgeving en deze beter en mooier maken? Hiermee laat Daan Roosegaarde zien welke mogelijkheden je omgeving biedt.

Meer masterclasses terugkijken?

  • Viktor & Rolf : Ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum gaat het modehuis Viktor&Rolf in op hun werk en inspiraties.
  • Erwin Olaf : Fotograaf en kunstenaar Erwin Olaf gaat in op zijn eigen werk. Wat raakvlakken heeft met de fotografie van Mapplethorpe.


Bekijk ook