WATER EN ROTTERDAM IN 2030

Icoon John de Wolf in 'ROT' video, waarin Rotterdam wordt geteisterd door klimaatverandering.

Rotterdam, 24 mei – Een trailer voor een rampenfilm; ambitieus en heerlijk om te doen. VideoAgency tekende voor het idee en voor de productie van deze trailer voor een fictieve rampenfilm.
Regisseur Felix Kops wilde dan wel weer graag John de Wolf -met mat- in beeld brengen. En ook graag een echte flamingo. Geen probleem voor onze Anouk.

In 2030 heeft de klimaatverandering doorgezet. Lange perioden van intensieve regen en grote droogte wisselen elkaar af. Ook lokale, kortdurende extreme buien komen voor. Met de ‘ROT’ video wordt een beeld geschetst van de stad Rotterdam vraagt Water Sensitive Rotterdam (WSR) aandacht voor deze ontwikkelingen. Duidelijk is dat Rotterdammers zelf een steentje bijdragen om een klimaatbestendige stad te creëren.

De video schetst, in de stijl van een trailer voor een rampenfilm, een filmisch beeld vanuit het perspectief van twee collega’s (John Buijsman en Jordy Dijkshoorn), de burgemeester van Rotterdam (Quintis Ristie) en ‘actieheld’ John de Wolf. Patrouillehelikopters vliegen over de stad, de droogte teistert de havens terwijl op andere momenten het water aan alle kanten dreigt door te breken…
Is dit het toekomstbeeld van Rotterdam?

Concept & productie door V​ideoAgency​, regie en script door Felix Kops.Bekijk ook