Smart Shipping genomineerd voor computable award

Voor het programma Goederenvervoer van de provincie Zuid-Holland maakte VideoAgency een video over Smart Shipping.

De provincie Zuid-Holland is mede dankzij deze video met dit project genomineerd voor de belangrijkste ICT-awards in Nederland; de Computable Awards. Ze dingen mee in de categorie ICT-project van het Jaar bij de Overheid.

Wat houdt het project in?

Met behulp van sensoren aan de wal en op bruggen en sluizen wordt de aankomsttijd van binnenvaartschepen tot op de minuut nauwkeurig realtime aangegeven. Ook het verkeer over weg en waterweg wordt door slim gebruik van ICT en datasets optimaal op elkaar aangesloten, waardoor wachttijden bij bruggen zo kort mogelijk zijn en de doorstroom optimaal.  Door in te zetten op smart shipping, biedt Zuid-Holland nu al ruimte aan de binnenvaart van morgen. Samen met partners – de vervoerders, verladers, wetenschappers, belangenbehartigers, start-ups en overheden –  werkt de provincie Zuid-Holland aan een slimmere logistiek, een schonere binnenvaart en een sterkere economie. Voor de jury van de Computable Awards 2018 reden om het project te nomineren.

“We zijn ontzettend trots op onze finaleplaats voor de Computable Awards”, aldus gedeputeerde Floor Vermeulen. “In Zuid-Holland werken we er hard aan om de best bereikbare provincie van Europa te zijn. Door nieuwe technieken toe te passen maken we goederenvervoer over water efficiënter en daarmee aantrekkelijker. Tegelijkertijd verbetert de doorstroming op wegen en hoeven bruggen minder lang open, waardoor de wachttijd voor het overige verkeer afneemt. Onze medewerkers en de brugbedienaars zetten zich hier dag in dag uit voor in. Een groot compliment aan hen! ”

De jury over Smart Shipping

Het belang van Smart Shipping is enorm. “Deze vaarwegen spelen een belangrijke rol bij het verwerken van de groeiende stroom aan goederen. Eén binnenvaartschip kan de lading van veertig tot zestig vrachtwagens vervoeren. De binnenvaart zorgt hierdoor voor minder verkeer op de weg, een goede doorstroming en minder CO2 uitstoot,” aldus jurylid Lennart de Graaff. Het project werd uit 42 voordrachten gekozen. De voordracht van Smart Shipping werd ondersteund met videomateriaal geproduceerd door VideoAgency.

“De presentatievorm onderschrijft het innovatieve karakter van Smart Shipping en verbindt de onderdelen tot een dynamisch geheel met leuke storytelling om de aandacht op de inzending te vestigen.”

Stemmen op het project

De Computable Awards zijn de belangrijkste ICT-prijzen in Nederland. Het project ‘Smart shipping in Zuid-Holland’ scoorde hoog op onder meer toegevoegde waarde, complexiteit en innovatie. Zuid-Holland is met 4 anderen genomineerd in de categorie ‘ICT-project van het jaar bij de overheid’. Op 30 oktober wordt tijdens het Computable Awards Gala in het Beatrix Theater in Utrecht bekendgemaakt wie de uiteindelijke winnaar is. Stemmen kan via het formulier op de website. Klik hier om mee te stemmen.Bekijk ook