TV commercial voor Haribo

Kinderen hebben een geestelijke vrijheid en fantasie waar alle copywriters jaloers op mogen zijn. Gewapend met 10 kilo snoep, zijn we met 40 kids de geluidsstudio in gedoken. De beste quotes ontstonden eigenlijk op het moment dat de regisseur en de kinderbegeleidster de studio even verlieten. Zonder volwassenen in de buurt kreeg hun rijke fantasie de vrije loop. Resultaat? Zes uur aan audio en 20 minuten aan geweldige quotes, lachjes en liedjes. Om tot een uiteindelijke selectie te komen is dit teruggebracht tot 15 quotes waar een visuele invulling voor is bedacht. Kill your darlings. Deze 15 werden teruggebracht tot de 6 die de uiteindelijke commercial hebben gehaald.

Typecasting. We zochten 6 types die een mooie en geloofwaardige invulling van de boardroom konden vormen. Een voorzitster, een notuliste, een verkoper, een pr-dame, een senior man en een techneut. Na een castingdag waren 5 van de 6 rollen ingevuld. Alleen voor de rol van de senior die een ninja na moest doen, was nog geen geschikte kandidaat. Hierop volgden enkele castings per Skype. Een bijzondere gewaarwording om een serie mannen van ronde de 55 jaar via Skype hun beste ninja moves te zien doen.

Deze opdracht kwam tot stand door reclamebureau SuperRebel en is geregisseerd door Felix Kops.

De commercial is gedraaid in een leegstaande etage van een kantoorgebouw in Almere dat met behulp van Gouden Kalf winnende Art Director Ben Zuydwijk werd omgetoverd tot een echte boardroom.Bekijk ook