VA Commercial Haribo wint
Loden Loekie

 

 

 

Haribo wint Loden Loekie.

In het programma Tros Radar is onze Haribo commercial gekozen tot meest irritante reclame. Terecht? Oordeel vooral zelf. Het was een feestje om dit concept te mogen produceren in opdracht van SuperRebel. Met als basis het idee voor een commercial waarin kinderen een stem geven aan de mensen in de Boardroom.

Kinderen hebben een geestelijke vrijheid en fantasie waar copywriters jaloers op zijn. Gewapend met de nodige Haribo, zijn we met 40 kids de geluidsstudio in gedoken. De beste quotes ontstonden eigenlijk op het moment dat de regisseur en de kinderbegeleidster de studio even verlieten. Zonder volwassenen in de buurt laten kinderen hun rijke fantasie de vrije loop. Resultaat? Zes uur aan audio en 20 minuten aan geweldige quotes, lachjes en liedjes. Om tot een uiteindelijke selectie te komen is dit teruggebracht tot 15 quotes waar een visuele invulling voor is bedacht. Kill Your Darlings. Deze 15 quotes werden teruggebracht tot 6 die in de commercial te zien zijn.

Typecasting. We zochten 6 types die een mooie en geloofwaardige invulling van de boardroom konden vormen. Na een castingdag waren 5 van de 6 rollen ingevuld. Alleen de invulling van de rol van De Ninja duurde wat langer. Dit gebeurde uiteindelijk via een casting per Skype. Een bijzondere ervaring voor regisseur Felix Kops om een serie mannen van rond de 55 jaar via Skype hun beste Ninja moves te zien doen.

Deze commercial is geproduceerd voor SuperRebel. Creatie Lodewijk Varossieau en Arjan Hoekstra.

Regie Felix Kops, DOP Nanko Goeting, Art Direction Ben Zuydwijk. Producent VA: Andre Freyssen met productieleiding van Anouk Vd. Stel.Bekijk ook