UWV EURES ICT recruitment

UWV EURES wil geschikte kandidaten interesseren voor het werken in de sectoren Techniek en ICT in Nederland.

Deze interesse moet gewekt worden door een positief, uitdagend doch reëel beeld te schetsen van de sector in Nederland. Ondersteund met arbeidsmarktinformatie waarin de kansen duidelijk naar voren komen.

De sectoren Techniek en ICT hebben een probleem met het vinden van geschikt, geschoold personeel in Nederland. Steeds vaker zoeken ze hun toevlucht in het buitenland. Om kandidaten goed voor te lichten en te interesseren voor wat het werken in deze sectoren in Nederland betekent en hoe de werkomgeving eruit ziet wordt voor de vorm video gekozen.

ICT is niet langer een individuele sector – het is de ruggengraat van de hedendaagse samenleving. ICT is overal en gaat nooit meer weg. Van pinnen tot bellen, van werk tot hobby. Zonder informatietechnologie ligt de boel plat. ICT, we kunnen niet meer zonder.

Techniek heeft alles te maken met ontwerpen en bouwen. Techniek is niet alleen meer hout, metaal etc bewerken. Er komt veel innovatie bij kijken hoe dat de materialen bewerkt worden. Denk aan lasercutting, 3d printing en robotisering.Bekijk ook