Malawi vloggerstraining

Met de vloggers van Edukans Going Global reisde StudioBilder in samenwerking met Edukans naar Malawi. Een van de armste landen van Sub-Sahara Afrika. Het doel: beter onderwijs voor kinderen. Gecommuniceerd via een vlog-concept.

Samen met Edukans is speciaal voor deze reis een vlogconcept uitgewerkt en een verspreidingsstrategie bedacht. In een contentkalender werden o.a. de hoofdlijnen van de vlogs en publicatiemomenten bepaald.

Vooraf selecteerde we een team vloggers. Scholieren nog, sommigen 14 jaar, geen camera-ervaring maar ontzettend gedreven om het verschil te maken. In StudioRotterdam werden ze opgeleid tot jonge verslaggevers.

Tijdens de reis legden ze hun eigen belevenissen vast. Verslag van binnenuit door echte mensen. Dat werkt.
De vloggers kookten lokale gerechten op houtvuur, stonden oog in oog met de gevolgen van malaria en werden geconfronteerd met barre woonomstandigheden van hun leeftijdgenoten. Zo ontstaat een vlogserie waarin ontwikkeling zit, waar karakters worden geboren en groeien.

De eerlijke manier van vertellen spreekt aan. Het directe contact van vlogger met camera vervaagd de grens tussen kijker en maker. Informatie komt sneller en bovendien harder binnen.

Wat in Malawi werd beleefd stond de dag erna als vlog op social media. Op die manier bleven we actueel en relevant.
Natuurlijk wordt dit vlogconcept aan alle kanten gemeten. Binnenkort zien we de resultaten.

Ook RTL toont interesse in deze vlogserie. The best of is straks te zien op RTL Live en de vloggers zijn te gast bij Koffietijd.

Wil jij ook een eerlijk verhaal vertellen van binnenuit? Neem contact op met StudioBilder.

Bekijk de blogs hier.Bekijk ook