Video als social media inhaker

Inhakers op social media, mits je het goed doet, zijn geweldig voor je bereik. Ze worden gemiddeld drie keer meer gedeeld dan reguliere posts en bereiken meer mensen buiten de fanbase die je al hebt (Mazerant & Waardenberg , 2018). Je kunt natuurlijk ook video als social media inhaker gebruiken. In de video hierboven zie je een voorbeeld van een video gemaakt voor Albert Heijn in het kader van carnaval (we plaatsen dit niet voor niks op 11-11 natuurlijk).

Een inhaker hoeft niet een altijd terugkerende gebeurtenis te zijn, zoals het voorbeeld hierboven. Het zijn vaak ook actuele gebeurtenissen. Zo werd VideoAgency eerder dit jaar door Dreft gevraagd om binnen een paar dagen een video te maken van het schoonmaken van de zwanen die de dupe werden van de olielekkage in de Rotterdamse haven. Het resultaat Het resultaat zie je hier. Deze video is maar liefst 809x gedeeld en heeft ruim 900.000 weergaves (bekijk hier de originele Facebook post).

Reden genoeg dus om ook zo nu en dan video in te zetten voor je social media inhakers. Wil je een keer sparren over hoe wij dat voor jou kunnen doen? Neem dan contact op met André Freyssen via telefoonnummer +31 10 3020070.Bekijk ook