Online serie – ‘Mbo’ers pakken aan’

Mbo’ers hebben meer te bieden dan er op dit moment door de maatschappij wordt gedacht en door bedrijven naar wordt gehandeld. Daarom heeft MBO-raad in samenwerking met GuiltyPeople (creatief bureau voor strategische concepten) een concept bedacht waarbij dit standpunt goed naar voren wordt gebracht. Er wordt zichtbaarheid en betrokkenheid gecreëerd voor de talenten en de potentie van mbo’ers in het algemeen om de kansen en de waardering op de arbeidsmarkt alsmede de zelftrots te verbeteren.

42 studenten, 4 challenges, 1 winnaar

GuiltyPeople heeft VideoAgency benaderd om het concept uit te werken in een videoproductie: een spannende ambassadeurs verkiezing in de vorm van een online realityshow op YouTube. Belangrijk bij de totstandkoming van de serie was geloofwaardigheid: echt en puur. De serie omvat één teaser en drie afleveringen waarin de kijker 42 studenten beter leert kennen en waarderen. Deze afleveringen worden een aantal weken na elkaar via YouTube gedeeld. De presentatie is in handen van Jan Versteegh.

Tussen de afleveringen worden ‘korte kwesties’ als doorlopende content campagne verspreid via verschillende social media kanalen. De kwesties worden gefilmd als korte quotes van studenten, die zich in korte video’s buigen over bijzondere en opvallende zaken in de maatschappij. Ze delen hun visie en geven tips. Het doel is om gesprekken uit te lokken.

De serie is te volgen via het YouTube kanaal van Dit is mbo.