Vijf vragen met… producer Manon Tsang

Meet new talent Manon T: producer met een voorkeur voor authenticiteit en een rood-wit Feyenoord hart.

Ze begon bij VideoAgency als freelancer, maar werd drie weken geleden een vast onderdeel van ons team als producer. Wat wel wat verwarring veroorzaakte, want we hebben al een Manon. Dit is dus Manon T.

Hoi Manon T! Wie ben je?
Geboren en getogen Rotterdammer, 30 jaar, altijd werkzaam geweest in de media en nu producer bij VideoAgency. Je ziet het niet meteen aan me, maar ik ben mega-Feyenoordsupporter. Ik ben niet in de fontein gesprongen, maar stond tijdens de huldiging wel op de Coolsingel.

Je scriptie voor de opleiding Masters Film & Televisiewetenschap ging over de status van vrouwelijke regisseurs in Nederland en Hollywood. Hoe staan de vrouwen er nu voor?
Hier in ieder geval veel beter dan in Hollywood. In 2010 was Katheryn Bigelow de eerste vrouw ooit die een Oscar kreeg voor Best Director (voor de film Hurt Locker) en ik vroeg me af hoe het kon dat dat nog niet eerder was gebeurd. In Nederland zie je best veel vrouwelijke regisseurs, in Amerika maar heel weinig. We hebben geluk met onze subsidiecultuur in de filmindustrie; in Amerika is dat meer een economisch systeem. Rijke blanke mannen die geld steken in projecten van andere rijke blanke mannen. Dan hebben wij het hier wel wat beter voor elkaar.

Wat was (tot nu toe) je leukste of meest leerzame productie job?
Voor NTR Kort! was ik productieleider bij korte film Man in Pak. Je regelt van alles, van camera’s tot kostuums en productie. Super leerzaam!

Hoe raak je mensen met een film of videoproductie?
Door echt te zijn en blijven. Wees oprecht en neem de mensen die het zullen zien serieus. Je hoeft niet alles tot in de kleinste details uit te leggen, mensen kunnen zelf ook wel nadenken.


Wat zegt jouw favoriete film over je persoonlijkheid?

Het komt heel weinig voor dat ik echt onder de indruk ben van een film. De laatste keren waren denk ik bij Her, Mud, en Mommy. Allemaal vrij zware, dramatische films die je raken door de harde realiteit die ze laten zien. Dat reflecteert denk ik ook mijn eigen drang naar authenticiteit.
Al kan ik ook genieten van een komedie hoor! De muziekkeuze van Guardians of the Galaxy vind ik fantastisch.Bekijk ook