HR campagne voor het Diakonessenziekenhuis

Een HR-videocampagne. Waarom?

Nou, de afdeling Cardiologie van het Diakonessenhuis Utrecht heeft een tekort aan verpleegkundigen. Dus aan VideoAgency de opdracht om via video te laten zien dat Diakonessenhuis een aantrekkelijke werkgever is. Dit met als uiteindelijke doel is om meer verpleegkundigen te laten solliciteren. En om te beginnen bij de afdeling cardiologie.

VideoAgency heeft Diakonessenhuis Utrecht geadviseerd over het verbeelden van een communicatieboodschap voor het werven van verpleegkundigen. Nadat de opdracht en doelstellingen geconcretiseerd zijn, worden de bestaande uitingen geanalyseerd. Ook de gewenste doelgroepen worden doorgenomen. Aan de hand van deze resultaten wordt een tactisch campagneplan geschreven. Uiteraard inclusief advies over de verspreiding van de opgeleverde video’s.

Het advies van VideoAgency: maak aansprekende videocontent. Echte mensen in beeld die concrete en relevante zaken aankaarten. Laat zo de sterke punten van het Diakonessenhuis zien. En dit op een geloofwaardige rechttoe rechtaan manier, die bij het ziekenhuis past. De kernwaarden van Diakonessenhuis dienen hierbij als leidraad. De kernwaarden zijn: dichtbij, kleinschalig, doorgroeimogelijkheden, betrokken en samen.

Op basis van deze kernwaarden heeft VideoAgency drie portretvideo’s geproduceerd.