Rijkswaterstaat, O zit dat zo!

De serie O Zit Dat Zo is inmiddels een begrip geworden bij Rijkswaterstaat en daar zijn we natuurlijk trots op. Het succes van deze serie is een samenspel van diverse samenwerkingen. Een samenwerking tussen Tappan en VideoAgency. Maar ook door samenwerking met het team van Rijkswaterstaat; Noem het synergie. Samen zijn we gewoon niet te stoppen.

In diverse video’s wordt door middel van een eigen frisse 2D-animatie uitleg gegeven over relevante topics en dilemma’s. Zo is er een video over Matrixborden, over de batlamp en over drones. Op een heldere manier wordt zo duidelijk wat de Rijkswaterstaat doet. Alle video’s van deze reeks hebben een lengte van een minuut. Dat is niet voor niets. Ideaal dus om te delen online en in social media.

Door aansprekende topics en dilemma’s aan te snijden laat Rijkswaterstaat zien dat ze staat voor een open, transparante en vernieuwende wijze van communiceren. Ingewikkelde onderwerpen worden in deze serie omgezet naar direct en begrijpelijke spreektaal. Met een positieve en luchtige toon neemt de voice-over de kijker mee en zorgt ervoor dat de kijker de informatie snel tot zich kan nemen.