Albert Heijn HR Interactieve video

Goed kunnen samenwerken is een voorwaarde om een goede interactieve video campagne te maken. Maar dat dit gelukt is, dat vertelt het verhaal van de interactieve video van AH To Go.

VideoAgency produceert nu een jaar of 7 voor Albert Heijn. Eerst corporate video’s maar we selecteerden ook de eerste vloggers voor Werken Bij Albert Heijn. Lang verhaal kort; Na een kennis sessie bij ons in de studio gingen we samen een interactieve videocampagne ontwikkelen. En met samen bedoelen we ook onze partner BlueBillyWig die zorgt voor de interactiviteit en voor de videoplayer.

De cliënt journey moest voorop staan. Das toevallig, want Ahold zelf heeft veel kennis op dit gebied; ze meten alles waardoor inhoudelijk de juiste keuzes kunnen worden gemaakt. Naast de cliënt journey is een logische samenhang tussen de verhalen en onderwerpen belangrijk; anders gaat de doelgroep niet klikken op de juiste onderwerpen. En daar weet BlueBillyWig dan weer veel vanaf. Tenslotte is er het concept, de beelden en de scenario’s die geschreven moeten worden. (Jawel dat is ‘ons ding’ en daar weten we veel vanaf) Planning, de productie van de draaidagen, montage en natuurlijk de oplevering van de interactieve video’s voor alle social kanalen.

Het resultaat is dat jongeren met interesse zelf een kijkje kunnen nemen achter de schermen bij Albert Heijn. Zelf kijken wat en wanneer je dat wil. Je komt ook gelijk te weten wat je gaat verdienen en bij interesse kan je gelijk solliciteren.