Zoom in op Steye Hallema

ZiZo is een open podium waar filmliefhebbers elkaar ontmoeten en van elkaar leren. Met elke maand een masterclass van een visionair. Over creativiteit, van concepten tot nieuwe technieken tot storytelling.

Steye Hallema is componist, regisseur, en uitvinder. Tegenwoordig ook creative director bij Virtual Reality platform Yaunt.

Steye’s werk is veelvormig maar spitst zich steeds meer toe op een aantal kenmerken:
  1. Hij zoek de grens op van wat technologisch kan. Hij gelooft dat ieder medium een nieuwe zeggingskracht heeft. Hij zoekt graag verhalen of concepten die deze zeggingskracht verduidelijken.
  2. Hij vindt dat muziek moet spreken. Hij maakt dus zelden muziek die ondergeschikt is aan het verhaal.
  3. Het gaat niet om de kunstenaar maar om het publiek. De zin Poems are like pictures, people are only interested in them if they are in them spreekt hem enorm aan. De tijden zijn aan het veranderen. Door internet is nu alle kunst van iedereen beschikbaar voor iedereen. We raken langzaam verzadigd. Toch willen we geraakt worden. Steye richt zijn pijlen daarom op het publiek.
Steye studeerde Beeld en geluid aan de Kunstacademie en het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Hij was mede-oprichter van multimediatheatercollectief PIPS:lab en maakte 13 jaar deel uit van de artistieke kern van deze vernieuwende, internationaal succesvolle theatergroep. Hier nam hij vaak ook de muziek voor zijn rekening. Het laatste project dat Steye bij PIPS: lab maakte was Het Spookhuis, waarin het publiek met zichzelf geconfronteerd werd. (Volgens het Parool dé hit van Lowlands).

Benieuwd naar de ZiZo agenda en zou je graag bij een sessie aanwezig zijn? Stuur een mailtje naar manon@videoagency.nl