Interactive

De mens wordt zelf een camera! Dat is nog niet helemaal het geval, maar kijkers krijgen steeds meer invloed op de video die ze zien. Juist dan is een goede verhaalstructuur net zo belangrijk als een goed verhaal. Door zelf te keuzes te maken en door zelf het tempo te bepalen wint interactieve video aan relevantie. VideoAgency heeft de ervaring opgedaan met HR video’s voor Albert Heijn, maar ook met interactieve animaties voor een twintigtal gemeenten waarin wordt uitgelegd hoe je een paspoort aanvraagt. Deze uitleganimaties zijn kort, krachtig, interactief en in begrijpelijke taal. Bovendien zijn de video’s dan toegankelijk voor mensen met een visuele beperking.

Interactieve video = één film en talloze mogelijkheden

Een modulaire verhaalstructuur is het geheim van een Interactieve video. Dit heeft als bijkomend voordeel dat de inhoud flexibel opgezet kan worden. Denk hierbij aan één film die geschikt wordt gemaakt voor verschillende doelgroepen waarbij elke versie zijn eigen vormgeving en een aangepaste inhoud krijgt. Het maakt het ook mogelijk om online te monitoren of een animatie ook goed werkt. Als blijkt dat één clip minder scoort dan kan je deze snel en efficiënt aanpassen en vervangen.

In het voorbeeld hierboven zie je de uitleg van interactieve video die VideoAgency heeft ontwikkeld met videoplatform Blue Billywig en met uitgeverij SDU voor diverse Nederlandse gemeenten.

Stuur gerust een mail als je meer wil weten over de mogelijkheden van interactieve video.