Interactieve video

Een interactieve video laten maken en stoppen met eenzijdig zenden? Door een interactieve video te laten maken laat je de kijker van jouw videocontent zelf beslissen waar ze naar kijkt. En de cijfers liegen niet. Interactieve content wordt tot wel 52 keer meer uitgekeken dan lineaire content. Waarom? Omdat je de kijker met interactieve content zelf controle geeft en zo een unieke route door de video laat lopen. Kies er daarom voor om een interactieve video te maken waarmee je de aandacht vast kunt houden. Weten wat een interactieve video voor jou kan doen? Vraag een gratis offerte op of kijk hieronder naar onze interactieve video voor Albert Heijn in Rotterdam.

Hoe VideoAgency jouw interactieve video maakt

Hoe gaan we te werk? Een interactieve video bestaat uit meerdere kortere video’s. Het vertrekpunt is het bepalen van de flowchart. Dit is een schematisch overzicht waarin we samen de stappen binnen de interactieve video bepalen. Deze stappen zijn de korte video’s. De flowchart laat zien hoe de kijker tussen de video’s kan wisselen. Zo houden we de kijker geïnteresseerd! Daarnaast ontwerpen we de buttons waarop de kijker klikt wanneer zij de wandeling door de video maakt. Een interactieve video heeft ook een videoplayer nodig, hierin adviseren we je graag. En natuurlijk gaan we samen de beelden draaien.

Redenen om een interactieve video te maken

Wist je dat je met het maken van interactieve content veel meer data verzamelt dan bij een lineaire video? De data van de interactieve content laat precies zien wanneer en hoe vaak er op welke knoppen geklikt wordt. Je ontdekt dus hoe de kijker door de video navigeert, welke korte video’s het beste presteren en welke onderdelen toe zijn aan verbetering. Deze video’s kun je eenvoudig tussentijds vernieuwen. Door de verzamelde data kun je gericht targeten op specifieke wensen van de kijkers. Omdat de kijker in charge is over de informatie blijft de informatie (wetenschappelijk bewezen!) beter hangen.

Interactieve video versus lineaire video Albert Heijn:

42% vaker afgespeeld
48% meer sollicitaties
9,1% meer collega’s succesvol in dienst genomen

Wil jij meer of betere sollicitanten? Wil jij een uitlegvideo maken waarbij de kijker zelf bepaalt welke informatie zij tot zich neemt? Kortom: wil jij ook videocontent maken voor jouw bedrijf? Bel ons of vul het contactformulier in, wij nemen vandaag nog contact met je op!

Wil jij ook een interactieve video maken voor bijvoorbeeld een e-learning of het sollicitatieproces binnen jouw organisatie? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij geven je graag een kostenindicatie.

Wat ons onderscheidt van andere videoproductiebedrijven? Wij zorgen voor resultaat en bereik! We hebben alle specialismen in huis; camera, geluid, licht, strategen, producers, animatoren, editors, noem maar op. Met daarbij een super sterk netwerk van freelancers waarmee we vaak samenwerken. Stap maar in ons warme bad; wij ontzorgen volledig!

Videocampagne

Gemeente Rotterdam:

Rotterdam. Sterker Door.

Animatie serie – format over dilemma’s

Rijkswaterstaat:

Wikken en Wegen

Video Commercial – Concert at Sea

Provincie Zeeland

Videocampagne

Eurovisie Songfestival: Resultaat & Aftermovie