Interactieve video’s

Interactieve video zorgt ervoor dat je als organisatie stopt met eenzijdig zenden. Zo beslist de kijker zelf wat hij wil zien. En precies dit is de reden waarom een interactieve video vaker wordt uitgekeken. Tot wel 52x meer dan een lineaire video!
Interactieve video zorgt ook voor bewuster kijkgedrag, wat bijvoorbeeld niet alleen meer sollicitanten oplevert, maar ook kwalitatief betere resultaten. Probeer het hieronder zelf in onze interactieve video voor Albert Heijn!

Hoe VideoAgency jou helpt met het vinden van talent

Belangrijk bij interactieve video is het bedenken van de flowchart. Deze bepaalt de inhoud van de verhaalstructuur. Samen werken we de flowchart uit en bepalen zo wat belangrijk is voor het aanspreken van de doelgroep. 

Heel belangrijk ook zijn de keuze buttons waarmee de kijker bepaalt wat hij wil zien. Met een tweede laag over de video creëren we, op welk (mobiel) device dan ook, interactie. 

Net zo belangrijk is de videoplayer. Hiermee zijn alle zogenoemde ‘metrics’ of resultaten uit te lezen. Alle info over wat de kijker kiest en welke clips bekeken worden, hoe lang er gekeken wordt, maar ook hoe snel kijkers weg klikken. 

Youtube biedt als player helaas beperkte interactieve mogelijkheden. 
Daarom maken wij samen een keuze voor een player die bij jullie digitale omgeving past. Er zijn vele opties in platforms die je kan gebruiken en waarmee je jouw interactieve video kan ‘embedden’ op een website. Daarbij dus de mogelijkheid om de data gemakkelijk uit te lezen. Met deze data kan je individuele clips aanpassen en dat maakt interactieve video ook duurzaam. Dus geen complete video’s aanpassen, maar slechts één verhaallijn of een korte clip vervangen leidt al tot betere resultaten. 

Interactieve video is 48% meer sollicitaties

VideoAgency produceert nu al zo’n zeven jaar voor Albert Heijn. In het begin van de samenwerking kwamen de corporate video’s uit onze koker, maar we selecteerden ook de eerste vloggers voor de succesvolle campagne “Werken bij Albert Heijn”. Opnieuw gingen we rond de tafel en mochten een voorstel doen voor een interactieve videocampagne. Samen met online video platform BlueBillyWig ;want samen weet je meer.

Het doel was om meer en talentvolle jonge parttime winkelmedewerkers te werven. De resultaten hiervan zijn spectaculair. Zo wordt de video bijvoorbeeld 68% vaker gestart door bezoekers van de wervingspagina. Daarnaast is de interactieve video 42% langer uitgekeken dan haar lineaire voorganger. Er werd 48% vaker overgegaan tot solliciteren, en bovendien waren de sollicitaties ook nog eens van hogere kwaliteit. Van de ontvangen sollicitaties is 9,1% meer aangenomen. Dat is 21% hoger dan voor de interactieve video. Een goed voorbeeld dus dat innoveren loont.

Verzamel waardevolle data

Wist je dat je met een interactief platform en een videoplayer ook nog eens waardevolle data verzameld? De data uit interactieve video’s toont je precies wat kijkers nou echt interessant vinden. Zo zie je op de seconde nauwkeurig wanneer kijkers om meer informatie vragen, waar ze verdieping zoeken en wanneer ze overgaan tot de daadwerkelijke aankoop. Je ontdekt hoe de kijker door de video navigeert, welke onderdelen het beste presteren en welke onderdelen toe zijn aan verbetering. Met deze informatie, die het platform jou geeft, heb je dus optimaal inzicht in het kijkgedrag van jouw doelgroep en kan je bijsturen en optimaliseren.

Videocampagne

Gemeente Rotterdam:

Rotterdam. Sterker Door.

Animatie serie – format over dilemma’s

Rijkswaterstaat:

Wikken en Wegen

Video Commercial – Concert at Sea

Provincie Zeeland

Videocampagne

Eurovisie Songfestival: Resultaat & Aftermovie