Explainer Video

Een explainer video is een uitlegvideo. Het zijn vaak korte animatievideo’s die zijn ontworpen om complexe ideeën of concepten op een eenvoudige manier uit te leggen aan de kijker. Je kunt een onderwerp toelichten maar ook een product of een instructie. Meerdere opties dus!

Wil jij een explainer laten maken en heldere uitleg geven aan je doelgroep? Lees dan verder of vraag hieronder een offerte op.

 

Waarom een explainer video? 

Explainer video’s zijn razend populair. Sterker nog, het zijn de meest bekeken video’s op youtube. En ze zijn er in verschillende soorten en maten.
Whiteboard-animaties, geanimeerde video’s en 3D-animaties. Welke type animatie het handigste is voor jouw organisatie hangt af van de boodschap die je wilt overbrengen en de doelgroep.

Heb je moeite bij het bepalen van de boodschap aan je doelgroep? No worry, wij staan in de startblokken. Wij hebben jarenlange ervaring met het produceren van explainers.

Wij helpen je graag!  Klik hier voor het voorbeeld van de explainer video over het Wijkberaad – Klimaat. Een uitlegvideo met 3D-stijlelementen. Een blijvende stijl en vorm bedacht, ontworpen en geproduceerd door VideoAgency. Net als de casting en begeleiding, van host Giorgio Hokstam.

Exaplainer video

Wat zijn de voordelen van een explainer video?

 

  • Makkelijk te begrijpen. Explainer video’s zijn ontworpen om complexe boodschappen eenvoudig en begrijpelijk uit te leggen. 
  • Visueel aantrekkelijk. De boodschap van een explanimation komt dus goed binnen bij de doelgroep. Wij zorgen er ook voor dat de video leuk is om naar te kijken! We verwerken leuke animaties in de video en behouden zo de aandacht van de kijker.
  • Een leuke presentator! Erg belangrijk natuurlijk; een duidelijk articulerende, vlotte en leuke presentator. Wij zorgen voor goed script en een presentator die de kijker goed meeneemt in het verhaal.
  • Conversie verhogend! Een explainer video is een effectief middel om de voordelen van een product of dienst te demonstreren aan potentiële klanten.

Hoe VideoAgency jouw explainer maakt

Stap 1: Brainstormen en concept bepalen. Wat is de boodschap? Wie is de ontvanger en hoe behouden we de aandacht? Is er een conversiedoel?

Stap 2: Het script. Onze copywriters schrijven een sterk script. De boodschap komt duidelijk naar voren en het script wordt zo geschreven dat het makkelijk voor te dragen is door de presentator.

Stap 3: Draaien maar! Studio, greenscreen, autocue, wij hebben het allemaal in huis. We nemen de explainer video in één dag op.

Stap 4: Editen. Onze professionele editors monteren de video. Ze voegen gave visuals en animaties toe die ervo`or zorgen dat de kijker blijft opletten.

Wil jij ook een explainer video laten maken en moeilijk makkelijk maken met behulp van video? Vraag dan een vrijblijvende offerte bij ons op, wij nemen vandaag nog contact met je op! Volg ons ook op LinkedIn