10 jaar Koningsdag in 010

VideoAgency neemt de uitdaging aan om Koningsdag 2023 tot leven te brengen met onze unieke videocontent.

Situatie

In samenwerking met de gemeente Rotterdam en Rotterdam Festivals heeft VideoAgency meegewerkt aan Koningsdag 2023 in Rotterdam. Met de presentatie video van burgemeester Aboutaleb, 12 video portretten, 9 aftermovies en met het ontwikkelen van een nieuwe animatie stijl, zijn we er trots op dat we ons steentje hebben bijgedragen aan dit oranjegekleurde evenement. Hioe dankbaar om hier aan mee te werken en hoe inspirerend al die verhalen van Rotterdamse stadsgenoten. 

Aanpak

VideoAgency is verheugd om een belangrijke rol te spelen bij de viering van Koningsdag 2023 in Rotterdam. Ons team werkt nauw samen met de gemeente Rotterdam en Make it Happen om een breed scala aan videocontent te produceren, waaronder aansprekende portretten, aftermovies en behind-the-scenes beelden.

Bij de productie van de aansprekende portretten, die herkenbaar zijn voor Rotterdammers en het verhaal van Koningsdag en de stad Rotterdam vertellen, hebben we onze workflow zo opgezet dat we flexibel kunnen zijn bij het vastleggen van inwoners die zich voorbereiden op het evenement. We zorgen ook voor uniformiteit en herkenbaarheid door de 12 portretten in een vast format te produceren.

Bij de aftermovies van de mijlpalen en Koningsdag zelf werken we zo veel mogelijk met camjo’s. Tijdens Koningsdag zelf zijn we aanwezig met verschillende camjo’s in de stad om de festiviteiten en inwoners uit verschillende buurten vast te leggen. We willen de sfeer en de energie van deze feestelijke dag vastleggen en de kijkers een indruk geven van wat er te beleven valt in de stad Rotterdam.

Tot slot zullen we ook behind-the-scenes beelden produceren waarbij key-players terugblikken op de enorme mooie opgave die Koningsdag in Rotterdam met zich meebrengt. De verhalen die zij vertellen vormen de basis van deze film. We laten zien wat er allemaal komt kijken bij dit evenement en hoe ze de bewoners erbij hebben betrokken en ervoor hebben gezorgd dat iedereen kan meegenieten van deze bijzondere dag in Rotterdam.