Interactieve video – Albert Heijn

Lees meer over de interactieve video’s die wij hebben gemaakt voor Ahold en beleef interactieve video zelf. 

40% meer aanmeldingen met interactieve video. 

Voordat video werd ingezet, was met name een fysiek aanmeldingsformulier voor vacatures het middel voor jongeren om zich aan te melden in een filiaal. Alleen bleek dat het formulier weinig wordt ingeleverd. De reden? Jongeren vinden het lastig om zich te melden in een winkel bij de aanmeldbalie. Ze vinden ‘real life’ communicatie steeds vaker lastig en stressvol. Ze communiceren liever via geschreven tekst. Dan kunnen ze op hun eigen tempo een goed bericht typen en kunnen ze het nog even teruglezen.

VideoAgency produceert nu een jaar of 7 voor Albert Heijn. Eerst corporate video’s maar we selecteerden ook de eerste vloggers voor Werken Bij Albert Heijn. Lang verhaal kort; Na een kennis sessie bij ons in de studio gingen we samen een interactieve videocampagne ontwikkelen. En met samen bedoelen we ook onze partner BlueBillyWig die zorgt voor de interactiviteit en voor de videoplayer.

Aanpak

De cliënt journey moest voorop staan. Das toevallig, want Ahold zelf heeft veel kennis op dit gebied; ze meten alles waardoor inhoudelijk de juiste keuzes kunnen worden gemaakt. Naast de cliënt journey is een logische samenhang tussen de verhalen en onderwerpen belangrijk; anders gaat de doelgroep niet klikken op de juiste onderwerpen. En daar weet BlueBillyWig dan weer veel vanaf. Tenslotte is er het concept, de beelden en de scenario’s die geschreven moeten worden. (Jawel dat is ‘ons ding’ en daar weten we veel vanaf) Planning, de productie van de draaidagen, montage en natuurlijk de oplevering van de interactieve video’s voor alle social kanalen.

Albert Heijn kiest met de inzet van interactieve video voor een vorm van werving, die beter aansluit bij de jonge doelgroep. Onderzoek laat tenslotte zien dat de kijker voorkeur geeft aan interactieve video. Zo kan hij lekker zelf kiezen wat hij interessant vindt en zelf het tempo bepalen. Daarnaast blijkt dat interactieve video’s efficiënter en effectiever informatie overdragen. Jongeren die actief op zoek zijn naar een bijbaan worden op hun wenken bediend. Naast interactieve video laat Albert Heijn zoekende jongeren zien waar de baan wordt aangeboden door middel van een simpele postcodecheck. Inderdaad de bijbaan moet niet te ver weg zijn van het ouderlijk huis.

Als je een mooi bedrijf hebt of in een organisatie werkt met collega’s, wie is dan het beste visitekaartje naar buiten toe? Inderdaad. De mensen om je heen die elke dag het verschil maken. Ze vormen jouw identiteit, kennen het DNA van de organisatie als geen ander en zijn daarom de perfecte ambassadeurs. Bij VideoAgency krijgen wij nog te vaak het verzoek om het eigen verhaal te vertellen met acteurs. Echte verhalen van echte mensen overtuigen toch echt het beste? Authenticiteit en passie winnen het gelukkig van een (te) gladde presentatie op beeld. Daarbij is het extra leuk om collega’s die het verdienen in het zonnetje te zetten!

Onderzoek laat zien dat de kijker voorkeur geeft aan interactieve video. 

Maak gebruik van eigen mensen

Samen met Albert Heijn hebben we vol overtuiging gekozen voor authenticiteit. We hebben actief geholpen om Albert Heijn werknemers te laten vloggen over hun werk en over de winkelervaringen vanuit de dagelijkse praktijk. Hoe we deze jonge medewerkers hebben we gevonden? Via Facebook. Facebook biedt veel mogelijkheden om te targetten en om daarmee binnen de ruim 100.000 medewerkers van Albert Heijn de juiste medewerkers te vinden. Creatief, houden van video en vloggen waren de keywords waarmee we de eerste vloggers van Albert Heijn hebben gevonden. Een online screentest en een cursus vloggen later, en de eigen AH medewerkers konden aan de slag!

Resultaten

Het resultaat is dat jongeren met interesse zelf een kijkje kunnen nemen achter de schermen bij Albert Heijn. Zelf kijken wat en wanneer je dat wil. Je komt ook gelijk te weten wat je gaat verdienen en bij interesse kan je gelijk solliciteren. 

+40%

Meer aanmeldingen 

+9,2%

Meer aangenomen

+68%

Vaker gestart dan andere video’s

+42%

Meer kijkminuten