Het Diakonessenhuis

Leer meer over deze geïntegreerde HR-videocampagne.
Via social media 36% meer sollicitaties voor het Diakonessenhuis.

Situatie

Een HR-videocampagne. Waarom? Nou, de afdeling Cardiologie van het Diakonessenhuis Utrecht heeft een tekort aan verpleegkundigen. Dus aan VideoAgency de opdracht om via video te laten zien dat Diakonessenhuis een aantrekkelijke werkgever is. Dit met als uiteindelijke doel is om meer verpleegkundigen te laten solliciteren. En om te beginnen bij de afdeling cardiologie.

Onze aanpak

VideoAgency heeft Diakonessenhuis Utrecht geadviseerd over het verbeelden van een communicatieboodschap voor het werven van verpleegkundigen. Nadat de opdracht en doelstellingen geconcretiseerd zijn, worden de bestaande uitingen geanalyseerd. Ook de gewenste doelgroepen worden doorgenomen. Aan de hand van deze resultaten wordt een tactisch campagneplan geschreven. Uiteraard inclusief advies over de verspreiding van de opgeleverde video’s.

Het advies van VideoAgency: maak aansprekende videocontent. Echte mensen in beeld die concrete en relevante zaken aankaarten. Laat zo de sterke punten van het Diakonessenhuis zien. En dit op een geloofwaardige rechttoe rechtaan manier, die bij het ziekenhuis past. De kernwaarden van Diakonessenhuis dienen hierbij als leidraad. De kernwaarden zijn: dichtbij, kleinschalig, doorgroeimogelijkheden, betrokken en samen.

 

Verschillende formaten

Weet dat elk platform waar jij je video plaatst, vraagt om een eigen aanpak. LinkedIn is een zakelijk kanaal waarbij ratio overheerst. Maak daar gebruik van door te kiezen voor onderwerpen als carrièregroei, opleidingskansen en zelfs concreet het salaris te benoemen. De gebruiker is op zoek naar rationele argumenten die duidelijk antwoord geven op vragen die iemand heeft wanneer hij geïnteresseerd is in een baan.
Op Facebook of Instagram kan je meer inspelen op emotionele argumenten. Denk aan de de sfeer van de werkomgeving, de collegialiteit of de korte reistijd tussen werk en huis waardoor de geïnteresseerden meer tijd bij hun familie en kinderen kunnen doorbrengen. Maak meerdere en diverse video’s, omdat dit simpelweg meer kansen biedt om de doelgroep aan te spreken. De inzet van meerdere video’s biedt ook de mogelijkheid om de effectiviteit van je content te testen. De filmpjes die een beter resultaat opleveren, kan je vaker inzetten of doorontwikkelen. Ken dus je doelgroep, kies de kanalen die je wilt inzetten en pas je content daarop aan.

De HR wervingscampagne van het Diakonessenhuis laat zien dat je eenvoudig rationele en emotionele argumenten kan gebruiken in een video. De video’s zijn gemonteerd voor specifieke kanalen als Facebook en Instagram. Hierdoor kun je doelgroepen met specifieke interesses targetten. Een schoolverlater is op zoek naar vastigheid, terwijl een medior professional gevoelig is voor status of voor een hoger salaris.

De HR wervingscampagne van het Diakonessenhuis laat zien dat je eenvoudig rationele en emotionele argumenten kan gebruiken in een video.

Meten en evalueren voor het beste resultaat
 

Doet jouw content wat het moet doen? Is de zogenaamde Return On Investment (ROI) te verantwoorden met het budget wat is ingezet? Zijn de van te voren benoemde resultaten gehaald? Zelfs wanneer je eenmalig een video laat produceren, kun je hiermee een campagne creëren en is het belangrijk om je resultaten te meten. Door te werken met AB-testen kan je de inzet -en het resultaat- van video optimaliseren.