Mbo’ers pakken aan!

  Lees op deze pagina meer over deze serie. 

Situatie

Ouders en leerlingen denken niet snel aan een MBO-opleiding als vervolgopleiding. Waarom niet vragen wij ons af? Het MBO biedt mogelijkheden voor iedereen die een vak wil leren en een leven lang wil blijven ontwikkelen. Om deze visie te visualiseren hebben wij een steentje bijgedragen met ‘MBO’ers pakken aan!’

Doelstellingen

Om het MBO onder de aandacht te brengen bij middelbare scholieren in Nederland is VideoAgency gevraagd om een videocampagne te bedenken. Een uitdaging die wij natuurlijk graag aannemen. De videocampagne krijgt de volgende 3 doelstellingen mee:

  • Geef het MBO een (nog positiever) gezicht.
  • Laat zien dat MBO’ERS  met twee benen in de maatschappij staan (drievoudige kwalificatie)
  • Zoek de Landelijke Ambassadeur MBO 2021

Onze aanpak

Jaarlijks organiseert de MBO Raad een zoektocht naar dé landelijke ambassadeur van het MBO. Waarom een ambassadeur? Een ambassadeur werkt aanstekelijk en laat horen én zien dat het MBO voor hen en voor de maatschappij belangrijk is. Alle deelnemende MBO-scholen nomineren jaarlijks hun eigen ambassadeur voor deze landelijke verkiezing en een onafhankelijke jury beoordeelt vervolgens hun prestaties. 

Ook dit jaar is er een verkiezingscampagne gestart. De MBO raad heeft met VideoAgency zijn de resultaten en leanings uit voorgaande wervingscampagnes besproken en dat heeft geresulteerd in een nieuwe wervingscampagne gericht op 50 scholen in Nederland. Een uitstekende sprinkplank voor een succesvolle videocampagne.
Met het videoformat ‘MBO’ers pakken aan is VideoAgency de strijd aangegaan om de nieuwe landelijke ambassadeurs te selecteren. Maar hoe bereik je die ambassadeurs?

Elke regio in Nederland krijgt een persoonlijk introductie in eigentijdse taal welke geschikt voor jongeren tussen de 12-25 jaar. Door regionale targeting en subtiele personalisatie als plaats, provincie en de naam van de school zal de engagement met de video toenemen omdat de video content simpelweg relevanter en persoonlijker wordt omdat het dichterbij voelt. Samengevat; inhoudelijke herkenbare verhalen in een herkenbare omgeving.

Het format bevat 1 overkoepelend thema, 3 regionale targetgroepen, 5 beoordelingscriteria, 3 challenges, 3 finalisten en 1 landelijke ambassadeur! 🙂 Gaat het je al duizelen?

Media

Bekijk hier nog meer fragmenten van 2018 tot en met 2021!

Verschillende formaten

Het is belangrijk om voor de verschillende kanalen passende (video) content te maken. Het idee is om door gerichte micro targeting de doelgroepen te bereiken. Elke vorm van video content die geproduceerd wordt moet bijdragen aan de gestelde doelstellingen. Dit gebeurt met het Touch-Tell-Sell model.

Korte teasers werken als mini-programma’s die het merk en gevoel van MBO-ers Pakken Aan kunnen laden. Daarbij zorgt deze snack size content voor extra contact momenten wat zorgt voor meer bereik. 

VideoAgency vergroot met regionale targeting en personalisaties het bereik van het MBO onderwijs onder middelbare scholieren.

Platform

De video content wordt gemaakt voor verschillende platforms:

Eigen kanalen: Facebook, Instagram, YouTube en Twitter

Sponsored content & Google Ads

LinkedIn

Een presskit voor lokale en regionale media en voor de eigen kanalen van scholen die meedoen  

Resultaten

Met de afleveringen en de bijbehorende campagne en strategie zijn de resultaten succesvol: 

10.000

gemiddelde views per aflevering

+1000

Nieuwe abonnees

13.000

Clicks

9 miljoen

Vertoningen

32%

Uitkijkratio