Meld discriminatie nu

  Bekijk ons werk voor de Gemeente Rotterdam, waarin wij een campagne hebben opgezet om het bewustzijn van de Rotterdammers over discriminatie te vergroten. 

Situatie

Je afkomst, huidskleur, seksualiteit of levensovertuiging zouden er niet toe mogen doen voor je kansen in het leven. Dat vinden wij en ook de Gemeente Rotterdam. De gemeente wil juist dat de tegenstellingen verdwijnen en dat mensen weer met elkaar verbinden. Uit onderzoek blijkt echter dat 18% van de Rotterdammers wél ervaring heeft met discriminatie. Hiervan gaat het bij bijna de helft om ras. Mogelijk liggen die cijfers nog veel hoger, want veel mensen weten nog niet waar zij melding kunnen doen en hoe dit werkt.

Onze aanpak

Het actieprogramma ‘Relax. Dit is Rotterdam’ moet ervoor zorgen dat deze kennis vergroot. Onderdeel hiervan is de video campagne ‘Meld Discriminatie nu’ in samenwerking met RADAR (het bureau voor gelijke behandeling en tegen discriminatie). Kernbegrippen van de campagne zijn verbinden, handhaven en gelijkwaardigheid. Waarom deze campagne? Ten eerste omdat Rotterdammers zich bewust mogen worden van het feit dat discriminatie nog steeds een issue is in de stad. Maar ook moeten zij weten waar zij discriminatie kunnen melden als er sprake van is. 

Verschillende formaten

Natuurlijk hebben wij gedacht aan de verschillende formaten, zodat de video op alle apparaten te zien is.

Relax, dit is Rotterdam.

Resultaten

Gemeente Rotterdam heeft VideoAgency gevraagd om een animatievideo en een aantal videoportretten te maken, die dit duidelijk maken én de kernwoorden vasthouden.

Meer informatie of melding doen: http://melddiscriminatie.nu/