O. Festival

Een rebranding van Operadagen Rotterdam tot O-Festival. 

Een rebranding die past bij de nieuwe identiteit van dit muziek festival.

Vanuit VideoAgency is de nieuwe identiteit doorvertaald in een brandmovie en een radio commercial.

NIEUWE IDENTITEIT NAAR VIDEO

Het O-festival heeft een nieuwe identiteit met een nieuwe naam. Deze verandering van het festival moet naar buiten toe goed doorvertaald worden.

Waar het festival voor staat  is uitvoerig besproken tussen de creatieve teams van O-festival, Das Buro en VideoAgency. 

Onze regisseur Salome heeft samen met Das Buro een concept ontwikkeld voor de brandmovie. Met als doel om bezoekers te laten zien EN te laten horen waar O-festival voor staat en wat je als bezoeker mag verwachten. Met als resultaat content voor een multi platform campagne. 

CO-CREATIE MET DRIE CREATIEVEN

Aan dit concept is gewerkt met drie organisaties: Das Buro die voor de re-branding en voor het creatieve concept tekende en met marketeer Thijs van Burg van het O-festival ne met regisseur Salome van VideoAgency. O-festival wil zich profileren als Festival for Opera. Music. Theatre.  Maar wat houdt dit in? Interpretaties van de festivalbeleving door een breed publiek is doorvertaald naar een script waarvoor keuzes zijn gemaakt maar waar iedereen achter staat. De draaidag bereidden we zorgvuldig voor met meerdere locaties, diverse figuranten en visagisten om de gewenste intensiteit bij de acteurs vast te leggen. De uiteindelijke video combineert beeld en geluid om de essentie van het O-festival te weerspiegelen. De lef die het festival toont om zich een nieuwe identiteit aan te meten is doorvertaald naar uitdagend beeld en geluid wat de fantasie moet prikkelen van toekomstige bezoekers. 

HEAR SOMETHING YOU’VE NEVER SEEN.