Rotterdam. Sterker Door.

Een videocampagne en online talkshow samen die zich sterk ontwikkelt als gevolg van de coronacrisis. Wat gebeurt er allemaal tijdens de corona-lockdown? En welke impact heeft dit op Rotterdam? Hoe kunnen we dit herstellen? En nog beter: hoe kunnen we ervoor zorgen dat we sterker uit de crisis komen? Lees meer over ons werk voor Rotterdam. Sterker Door.

Situatie

In onzekere tijden en met een crisis voor de deur is de boodschap van het college van B&W: denk en doe mee!

Er is een nadrukkelijke oproep aan de stad. Deze oproep, samen met de maatregelen vragen om een andere aanpak als het gaat om communicatie. Geen eenmalige presentatie, maar een terugkerend format, met, voor en door de stad Rotterdam. En dat allemaal het liefste zo beeldend mogelijk. 

Samen met Roos&vandeWerk en Gemeente Rotterdam ontwikkelt VideoAgency de videocampagne: Rotterdam. Sterker Door. Alle videocontent die geproduceerd wordt kan 1 op 1 worden doorgezet naar social platforms.

Met als basis een online talkshow waarin wethouders, ondernemers en deskundigen om de tafel gaan om te bespreken welke zorgen er leven, hoe we in de stad met elkaar problemen mogelijk kunnen oplossen en vooral: Hoe zorgen we er samen voor dat Rotterdam sterker uit deze crisis komt?

Aanpak

De insteek van de redactie is dat we de crisis willen bespreken met de stad, en willen inspireren tot actie. De toon daarbij is belangrijk, die moet positief zijn. Schouders eronder en samen de stad weer gezond maken, zonder daarbij het leed (dat er zeker ook is) teniet te doen. Deze aanpak vraagt een menselijke en geloofwaardige toon die we creëren door elke aflevering goed te kijken naar de gasten die we aan tafel zetten in combinatie met vaste presentator Andrew Makkinga. En dit alles bedacht vanuit de inhoud. Rotterdammers komen veel aan het woord. Bij Andrew aan tafel maar ook daarbuiten. We gaan de straat op, verzamelen meningen en zorgen dat deze samen met het gesprek aan tafel een mooie representatie van de stad vormt. We stellen hoge eisen aan de inhoud. Het moet actueel, inclusief, verbindend en vooral samen een mooi en samenhangend geheel vormen.

Een uitdagende productie die ook veel content oplevert. Alle video’s zijn namelijk stand-alone te bekijken en worden naast de talkshow ingezet als content voor Instagram, voor Facebook en voor Instagram waar ze veel bereik hebben. De inhoud van de content zorgt ook voor veel aandacht in de pers. Alle beelden worden ter beschikking gesteld aan journalisten en op verzoek kunnen er interviews worden aangevraagd met Wethouders en beleidsvoerders. Het mooie hierbij is dat de afleveringen zorgen voor een kijk record via het intranet van de gemeente Rotterdam, omdat veel ambtenaren ook willen weten wat er speelt als het gaat om uit de crisis te komen. Zo helpen we een beetje mee om de stem van de Rotterdammer bij het bestuur te krijgen. Een bijzondere en eervolle taak.

Zie meer content voor Rotterdam. Sterker Door!

Geen eenmalige presentatie, maar een terugkerend format, met, voor en door de stad Rotterdam.