Rijkswaterstaat: wikken en wegen

De processierups: uitroeien of samen leven? Lees meer over de serie Wikken en Wegen en zie hoe wij moeilijk makkelijk maken.

Situatie

VideoAgency is vaste videopartner van Rijkswaterstaat. De samenwerking is uitgebreid met deze nieuwe animatieserie.

Door aansprekende topics en dilemma’s aan te snijden met de doelgroep laat Rijkswaterstaat zien dat ze staat voor een open, transparante en vernieuwende wijze van communiceren. Ingewikkelde onderwerpen worden in deze serie omgezet naar direct en begrijpelijke spreektaal. Met een positieve en luchtige toon neemt de voice-over de kijker mee en zorgt ervoor dat de kijker de informatie snel tot zich kan nemen En dat ze ook gaan reageren. 

Aanpak

Voor de stijl van Wikken En Wegen hebben we alles uit de kast gehaald. Een strak en vernieuwend design met een knipoog naar pop-art. Hoor je geen muziek? Dat klopt. Een bewuste keuze om met deze animatieserie alleen te werken met een onderscheidend design, een voice-over en sound effects. Zo gaat alle aandacht uit naar het verhaal. Het design is gemaakt door Jasper Wessels. VideoAgency is gek op dilemma’s. Hoe meer het schuurt hoe groter de uitdaging. Wij noemen dit dilemma communicatie. Wij hebben goed opgelet en hebben veel ervaring als het hier om gaat en kunnen dat gelukkig ook in de praktijk brengen. Bijvoorbeeld met deze animatieserie, want lees eens de titel van deze animatie. Zorgt dat niet direct voor wat hersenactiviteiten? 

Inge Breedveld – Adviseur visuele communicatie Rijkswaterstaat
‘Het is gelukt om samen de inhoud doeltreffend door te vertalen naar de gewenste communicatieboodschap en doelgroep. En dat zonder concessies te doen binnen het concept!’