Hoe persoonlijk is jouw videocontent?

Het menselijke gezicht wint terrein. Niet alleen influencers en content creators zwaaien de vlog-scepter in videoland. Vloggen is voor iedereen. Sommigen hebben net wat meer sturing nodig dan anderen. Dat begrijpen we en daarom ondersteunen wij organisaties met zakelijk vloggen. Inmiddels mag het duidelijk zijn dat een menselijk gezicht terrein wint t.o.v. de wapperende machtige corporate vlag. Employee advocacy werd een populaire term in de wandelgangen. Je eigen mensen zien als topmarketeers, wie had dat gedacht? We koppen ‘m even in: met persoonlijke communicatie creëer je tot 500% meer bereik en het bericht wordt 8x meer gedeeld.

Persoonlijk communiceren kan je leren

Zullen we gewoon per direct stoppen met de term authentieke content? Want die fase hebben we nu volgens mij wel gehad. Blijf je in de greep van die zogenaamde authentieke content, dan bereik je niet de gewenste communicatiedoelstellingen. En al helemaal niet de juiste doelgroep. Stel je een persoon voor die zich anders voordoet dan dat hij werkelijk is. Prik je daar dan niet meteen doorheen? Zo werkt dat ook voor organisaties en hun communicatie. Wat jij wilt overbrengen is een gevoel van thuiskomen. Een tweede woonkamer. Dat de doelgroep zegt: wat een mooi merk, ik sta achter hun filosofie en ze begrijpen me.[/vc_column_text][vc_column_text]Onze maatschappij hecht veel waarde aan beleving. Video speelt daarin een grote rol. Bewegend beeld prikkelt de zintuigen en valt al helemaal op als er een persoonlijke boodschap in verwerkt zit. Ook al zit er een scherm tussen, het is toch fijn dat er op dat scherm een persoon verschijnt die de boodschap deelt. Content maken deed je al, maak het nu nog persoonlijk. Zet daarop in en je zult het verschil merken. En jouw doelgroep ook.

Tekst versus beeld, wat maakt het uit?

Oké, vloggen is dus een persoonlijker manier voor het overbrengen van je boodschap. Persoonlijk communiceren zit ‘m ook in weten wie je doelgroep is, wat ze triggert en op welke manier ze informatie tot zich nemen. Is dat voor jou video? Dan zit je eerste rang met vloggen. Jij blij, je medewerkers tevreden – want zij mogen hun creativiteit inzetten – En de doelgroep ook blij. Tenminste…als je beetje rekening houdt met een handjevol principes.

UWV voegt de daad bij het woord

VideoAgency is al een flink aantal jaren de mediapartner van UWV en laatst kregen we
een mooie aanvraag binnen:
het leveren van kant-en-klare vlogkoffers. Complete vlogkoffers voor het opnemen van zakelijke vlogs. Bij UWV staat de mens centraal en zij zien de waarde van persoonlijke communicatie. Wij ondersteunen UWV met advies en een op maat gemaakte vlogtraining voor hun mensen.
Focus ook wat meer op persoonlijke communicatie. Wedden dat jouw corporate vlag meer wind vangt door het naar voren schuiven van jouw workforce. Geef ze de tools zoals UWV heeft gedaan. Niet voor niets heb je ze verbonden aan je organisatie en de bijbehorende cultuur en kernwaarden. Geef ze het vertrouwen en zie wat er gebeurt.

Huiswerk; hoe persoonlijk is jouw videocontent?

Sta eens stil bij de volgende vraag: hoe persoonlijk is jouw videocontent? Jezelf zijn hoeft niet zo ingewikkeld te zijn. Toch? Maak het echt, zacht en toegankelijk. Combineer het menselijke aspect met de techniek en je hebt al een fijne formule te pakken.

Succes!
Alfred Noomen – Videostrateeg VideoAgency