Juni 2023 | Durf jij jezelf bloot te geven met video content?

Het menselijke gezicht wint terrein. Vloggen is voor iedereen en sommigen hebben voor de camera net wat meer sturing nodig dan anderen. Dat begrijpen we en daarom ondersteunen wij organisaties met zakelijk vloggen. 

Een echt menselijk gezicht spreekt natuurlijk meer aan dan een wapperende machtige corporate vlag. En zeker ook nu met AI een presentatie video in slechts vijf muis-clicks te maken is 🙂 Maar dat is een andere discussie. 

Employee advocacy werd een populaire term in de wandelgangen. Een beweging waarbij organisaties hun eigen mensen zien als topmarketeers, wie had dat gedacht? We koppen ‘m even in: met persoonlijke communicatie creëer je tot 500% meer bereik en het bericht wordt 8x meer gedeeld. Check hiervoor het artikel op Forbes.


Persoonlijk communiceren kan je leren

In onze mediacratie voelen kijkers feilloos aan of content echt is of niet. Het woord authentiek mag je als containerbegrip wel mijden. Stel je een persoon voor die zich anders voordoet dan dat hij werkelijk is. Prik je daar dan niet meteen doorheen? Zo werkt dat ook voor organisaties en hun communicatie.

Wat jij wilt overbrengen is een gevoel van thuiskomen. Een tweede woonkamer. Dat de doelgroep zegt: wat een mooi merk, ik sta achter hun filosofie en ze begrijpen mij.  Onze maatschappij hecht veel waarde aan beleving. Video speelt daarin een grote rol. Bewegend beeld prikkelt de zintuigen en valt al helemaal op als er een persoonlijke boodschap in verwerkt zit. Ook al zit er een scherm tussen, het is toch fijn dat er op dat scherm een persoon verschijnt die een eigen boodschap deelt. 

Content maken deed je al, maak het nu nog persoonlijk. Zet daarop in en je zult het verschil merken. En jouw doelgroep ook.

Tekst versus beeld, wat maakt het uit?

Oké, vloggen is dus een persoonlijker manier voor het overbrengen van je boodschap. Persoonlijk communiceren zit ‘m ook in weten wie je doelgroep is, wat ze triggert en op welke manier ze informatie tot zich nemen. Is dat voor jou video? Dan zit je eerste rang met vloggen. Jij blij, je medewerkers tevreden – want zij mogen hun creativiteit inzetten – En de doelgroep ook blij. Tenminste…als je een beetje rekening houdt met een handjevol principes die horen bij het maken van een beeldverhaal.

Voor de MBO raad heeft VideoAgency een concept bedacht waarin 39 MBO-ers zelf vloggen over hun persoonlijke groei en ontwikkeling. Check deze link voor de case video.

UWV voegt de daad bij het woord

Het UWV wil graag haar menselijke kant laten zien. Daarbij vinden communicatieadviseurs het ook leuk om zelf content te produceren. Tel daarbij op dat echt veel mensen die bij UWV werken echt het verschil willen maken voor hun cliënten. 

Met deze input hebben we samen een plan gemaakt; het leveren van kant-en-klare vlog koffers. Complete vlog koffers voor het opnemen van zakelijke vlogs.Van camera tot aan bijbehorende gadgets om een complete -professionele- vlog te maken. Maar belangrijk ook is een instructie en een training om tot een goed resultaat te komen. Neem contact op met andre@videoagency.nl als je vragen hebt over de Vlogkoffer of over de trainingen. 

Bij UWV staat de mens centraal en zij zien de waarde van persoonlijke communicatie. Hoe mooi is het dan om UWV te ondersteunen met advies en een op maat gemaakte vlogtraining voor hun mensen. Deels gebeurde de training live en deels online. 

De focus ligt daarbij op meer persoonlijke communicatie. Wedden dat jouw corporate vlag meer wind vangt door het naar voren schuiven van eigen gezichten. Geef medewerkers tools zoals UWV heeft gedaan. Niet voor niets heb je eigen medewerkers verbonden aan je organisatie en aan de bijbehorende cultuur en kernwaarden. Geef je eigen medewerkers het vertrouwen en zie wat er gebeurt.

Huiswerk; hoe persoonlijk is jouw video content? 

En dan de hamvraag; is jouw content persoonlijk genoeg? Herkent jouw doelgroep zich in jouw content en in jouw boodschap? 

Jezelf zijn hoeft niet zo ingewikkeld te zijn. Toch? Maak het echt, zacht en toegankelijk. Combineer het menselijke aspect met de techniek en je hebt al een fijne formule te pakken.

Succes!
Andre Freyssen – Videostrateeg VideoAgency