September 2023 | VideoAgency organiseert AI Event voor Innovatieve Contentcreatie

VideoAgency kondigt met enthousiasme een huiskamerevenement aan dat zich richt op de impact van kunstmatige intelligentie (AI) op contentcreatie. Het evenement biedt communicatieprofessionals, contentmakers en videoproducenten de gelegenheid om diepgaande inzichten te verkrijgen over hoe AI het productieproces kan verrijken en creatieve mogelijkheden kan ontsluiten.

In een snel veranderende wereld zet VideoAgency AI in om hun productieproces te transformeren. Met behulp van AI-technologieën elimineert het bedrijf repetitieve taken zoals spotten, verslaglegging, ondertiteling en interviewtranscripties. Hierdoor ontstaat er meer tijd en ruimte voor creatieve aspecten binnen het werk.

Tijdens het evenement kunnen deelnemers het volgende verwachten:

Boeiende Sprekers: Drie experts op het gebied van beeld en content zullen hun inzichten delen over het gebruik van AI-gedreven tools in contentcreatie. De setting is ontworpen als een huiskamergesprek, waarbij interactie en vragen centraal staan.

Praktische Demonstraties: Deelnemers worden aangemoedigd om hun laptops mee te nemen en de besproken concepten ter plekke uit te proberen.

Inspirerende Voorbeelden: Er zullen inspirerende casestudies en voorbeelden worden gepresenteerd, waaronder ’s werelds eerste volledig met AI gegenereerde videoclip.

Het programma belicht onder andere:
Hoe AI de creativiteit beïnvloedt en de dynamiek van brainstormsessies en productievoorbereidingen verandert. De rol van algoritmes in relatie tot diversiteit en inclusiviteit binnen contentcreatie. Het belang van kritisch denken en onderzoek naar AI’s impact op creatieve processen.

De volgende sprekers aan bod: drie ervaringsdeskundigen experts op het gebied van beeld en
content delen hun inzichten en ervaringen over het gebruik van AI-gedreven tools in
contentcreatie. De huiskamer setting moet interactie aanjagen. Vragen stellen aan elkaar, aan de
sprekers en ook gewoon uitproberen.

Andy Godschalk is een early adopter als het gaat om Ai visuals. Hij is meer dan 20 jaar VJ en verzorgde wereldwijd live visuals voor oa music label Cocoon van Sven Väth. In Nederland deed hij visuals op oa Lowlands, Mysteryland, Awakenings en Extrema Outdoor. Andy’s ai-techniek maakte deze clip mogelijk.

Jan Katsma is filmmaker en producent van Umwelt Films, gevestigd in Kino. Als co-regisseur en producent is hij verantwoordelijk voor de daadwerkelijke realisatie van deze clip.

Beide makers zijn gaan samenwerken om voor de band De Staat een videoclip te maken. Samen komen ze vertellen over de inspiratie, de obstakels en de inzichten die ze hebben opgedaan in dit project. Andy vertelt nog over de programma’s en applicaties waar hij mee werkt en hoe het is om een creatieve visie om te zetten in beeld.

Luke Andries – Senior Social Media Specialist a.i. Douane & eigenaar A.I.-learnings.nl
Luke komt vertellen over hoe generatieve AI-tools zijn werk als content creator veranderen en hoe deze hem in staat stellen om zelfstandig allerlei producties te maken door ze als een soort tweede, alleskunnend brein in te zetten. Het gebruik van geavanceerde technologieën heeft Luke zijn effectiviteit, productiviteit en creativiteit op verschillende gebieden aantoonbaar versterkt. Dit blijkt uit concrete cases zoals het transformeren van complexe website teksten naar toegankelijke content en het genereren van ghostwritten columns met ChatGPT. Daarnaast heeft Luke met behulp van socialemediadata-analyses zijn online strategie geoptimaliseerd en nieuwe inspiratie opgedaan voor een fictieve Nike-campagne over diversiteit. Deze voorbeelden illustreren de kracht van technologie bij het stimuleren van zijn prestaties en creativiteit.

Jasper Kersten – Bureau CNNCT
Jasper deelt inzichten over de rol van algoritmes in relatie tot diversiteit en inclusiviteit binnen contentcreatie. Het is belangrijk om kritisch te blijven en om blijvend onderzoek te doen naar AI’s impact op creatieve processen. Met zijn bureau CNNCT helpt Jasper marketingorganisaties klaar te stomen voor de toekomst, helpen wij met de benodigde cultuurverandering, het verankeren van inclusie in de merken en het vertellen van échte verhalen van échte mensen. Zo zorgen zij voor een realistischere beeldvorming met als doel een meer gelijkwaardige samenleving

Andy Godschalk

Andy Godschalk

Jasper Kersten

Jasper Kersten

Jan Katsma

Luke Andries

Luke Andries

Wil je meer zien? Bekijk dan de videoclip van Andy & Jan gemaakt met behulp van AI. Klik hier!